
Rzadko kiedy do gotowania inspiruje mnie ulica ;) co innego z modą, czy architekturą, ale jedzenie? stało się i w piątek po pracy wpadłam na „potykacz” jednej z warszawskich klubokawiarni, na którym widniał napis „alkolody”. Ubawiłam się! (z nazwy, bo sam pomysł zacny), ale że jechałam rowerem to jakoś nie skosztowałam, bo tak pod wpływem to nie wypada ;) No ale mamy najgorętszy sierpień w historii, okrzyknięty tym mianem, mimo, że nie dotrwał jeszcze do 10-tego dnia miesiąca, więc postanowiłam pomysł alkolodów zrealizować we własnej kuchni. No i mamy arbuzowe lody z lekko pikantnym imbirem i soczystą limonką. Nie same, bo w towarzystwie Jima Beam’a*. Jak na weekend przystało ;)
*oczywiście można przyrządzić lody bezalkoholowe lub lżejsze z dodatkiem cydru
- 1/4 ogromnego arbuza
- łyżeczka świeżo startego imbiru
- 50 ml Jeam Beam (może to być iny alkohol, np rum, jeśli ktoś nie jest fanem perfumy)
- limonka
- arbuza kroimy w kostki pozbywając się przy tym pestek
- blendujemy przez chwilę z dodatkiem imbiru oraz Jeam Beam
- przelewamy do foremek na lody
- do każdej foremki wkładamy pół plasterka limonki






![Kto ma ochotę na kawałek sernika pumpkin spice latte? 🎃☕️👌🏻 nowy przepis znajdziecie na blogu @hellozdrowie_pl [👉🏻link w bio🔝] #cheesecake #pumpkin #coffee #coffeetime #break #sweet #healthy #homebaking #cake #baking #pumpkinspicelatte #vegeaddicted #foodblogger #foodphotography #instafood #foodporn #vscofood #plant #plantlover #botanical #plantlady #philodendron #girlwithtattoos Kto ma ochotę na kawałek sernika pumpkin spice latte? 🎃☕️👌🏻 nowy przepis znajdziecie na blogu @hellozdrowie_pl [👉🏻link w bio🔝] #cheesecake #pumpkin #coffee #coffeetime #break #sweet #healthy #homebaking #cake #baking #pumpkinspicelatte #vegeaddicted #foodblogger #foodphotography #instafood #foodporn #vscofood #plant #plantlover #botanical #plantlady #philodendron #girlwithtattoos](http://scontent-bru2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/c0.135.1080.1080/23498985_1176064329194408_7488499892617216000_n.jpg)

![Halo halo! Taki poranek ponury, że postanowiłam Wam go rozweselić 🐵 💕 Na moim fb [link w bio🔝] znajdziecie #konkurs, w którym możecie wygrać nową książkę „Food Pharmacy. Przepisy.” 👌🏻👩🏻🍳💕 Wpadajcie na fejsa i komentujcie czemu to właśnie Wy powinniście wygrać 🎉 a w międzyczasie zapraszam na bloga, gdzie znajdziecie recenzję i jeden z przepisów z książki na sałatkę padthai 🍜👌🏻💚 #gotujęzfoodpharmacy @wydawnictwootwarte . . . . #newpost #review #cookbook #foodpharmacy #vegeaddicted #vegan #recipe #foodblogger #foodporn #eathealthy #eatgreen #foodphotography #whatveganseat #vsco #vscofood #healthyfood Halo halo! Taki poranek ponury, że postanowiłam Wam go rozweselić 🐵 💕 Na moim fb [link w bio🔝] znajdziecie #konkurs, w którym możecie wygrać nową książkę „Food Pharmacy. Przepisy.” 👌🏻👩🏻🍳💕 Wpadajcie na fejsa i komentujcie czemu to właśnie Wy powinniście wygrać 🎉 a w międzyczasie zapraszam na bloga, gdzie znajdziecie recenzję i jeden z przepisów z książki na sałatkę padthai 🍜👌🏻💚 #gotujęzfoodpharmacy @wydawnictwootwarte . . . . #newpost #review #cookbook #foodpharmacy #vegeaddicted #vegan #recipe #foodblogger #foodporn #eathealthy #eatgreen #foodphotography #whatveganseat #vsco #vscofood #healthyfood](http://scontent-bru2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/23416567_1175410595922538_5939718012616572928_n.jpg)




2 komentarze
U mnie arbuz sprawdza się tylko pod „zwykłą” postacią, ale te lody wyglądają fantastycznie aż sama bym je zjadła :)
u mnie też znika zazwyczaj w wersji tradycyjnej, ale kupiłam takiego „byka”, że nie przejadłam, więc przerobiłam :)